KATA

Jó tudni...

Miért a Golftax?

Mit érdemes tudni a KATA vállalkozási formáról?

A kisadózó vállalkozók tételes adója, vagyis a KATA választására csak egyéni vállalkozók, egyéni cégek, magánszemélyekből álló betéti és közkereseti társaságok jogosultak. Egy könnyített adózási forma, mely kiváltja az adózó kötelezői járulékait.

Miért érdemes a KATA-t választania?

Egy nagyon egyszerű adózási formáról beszélünk, ahol jelenleg a főállású kisadózónak havi 50.000Ft-ot kell befizetnie évi 6 millió Ft árbevételig. Mellékállásban dolgozó kisadózónak havi 25.000 Ft a fizetési kötelezettsége. Ideális kezdő vállalkozások számára a fix adózás miatt.

Mik a KATA buktatói?

Minden adózási formának van előnye és hátránya. A KATA egyik legnagyobb hátránya, hogy a vállalkozó 2 havi tartozás esetén hamar kikerül a KATA kedvezményes adózási körből, és 2 év után kerülhet csak vissza.

Miért hatékonyabb és külsős könyvelő választása?

Sok vállalkozó nem ért a könyvelési és adimisztációs teendőkhöz. Vagy egyszerűen nem ezzel akarja elvenni a cégépítéshez szükséges időt és energiát. Érdemes ilyenkor egy külsős cég segítségét igénybe venni, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezik a KATA adózással kapcsolatban, követi a jogszabályi változásokat és időben értesíti Önt.

Milyen KATA ügyben tud Önnek a Golftax könyvelő iroda segíteni?

Mi segítünk Önnek az egyéni vállalkozás indításában, vállaljuk a BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) regisztrációt, bejelentéseket (NAV, Iparűzés) valamint a bevételi nyilvántartás vezetését és az éves bevallást is. Kialakítunk Önnek egy megbízható nyilvántartási rendszert, ellenőrizzük számláit és adófolyószámláját.

Miért érdemes a Golftax könyvelő iroda segítségét kérnie?

A Golftax könyvelő iroda több éves tapasztalattal rendelkezik  a KATA könyvelések területén. Segítünk a vállakozás elindításában és a zökkenőmentes működésben is. Minden fontos jogszabályi változásról időben értesítjük KATA-s ügyfeleinket. 

Miért érdemes még ma ajánlatot kérnie?

A következő évben várhatóak jogszabályi változások a KATA területén, és ez várhatóan növelni fogja a KATA-t választó adózók számát. Kerülje el az ezzel kapcsolatos adminsztációs terheket és adjon mihamarabb lehetőséget vállalkozásának a növekedéshez.