Könyvelő váltás

Jó tudni...

Mi a könyvelő váltás menete?

  1. Új könyvelő keresése
  2. Megállapodás a könyvelés feltételeiről
  3. A régi könyvelő felmondása
  4. Az előzetes könyvelés elkérése
  5. A könyvelés átvételének dokumentálása
  6. A könyvelés átadása az új könyvelőnek
  7. Az átadott könyvelés ellenőrzése, rendezése, szükség szerinti újrakönyvelése

Mikor tud könyvelőt váltani?

Természetesen lehetősége van évközben is könyvelőt váltani, nem kell megvárnia a gazdasági év végét. A Golftax könyvelő iroda vállalja, hogy tanácsadással segíti a könyvelő váltás folyamatát. Felülvizsgáljuk az előzetes könyvelést, felhívjuk a figyelmét a szükséges javításokra, majd kijavítjuk és átvesszük cége teljes könyvelését.

Mik a könyvelő váltás leggyakoribb okai?

A leggyakoribb ok, hogy a könyvelő felmondja a szerződést illetve befejezi a tevékenységet. Sok esetben váltanak cégek könyvelőt, ha a könyvelő messzebb költözik. Sajnos az is előfordul, hogy a könyvelő súlyos hibát vét, ami pénzügyi bírsággal is járhat, és a megbízó megszünteti a közös együttműködést.

Miért fontos a megbízási szerződés kötése könyvelő váltáskor?

Írásos megbízási szerződés kötéskor láthatja, hogy komoly könyvelői irodával van dolga. Számunkra egy elengedhetetlen jogi felelősségvállalás, ami védi mindkét szerződő fél érdekeit és rendezi a vitás jogi helyzeteket.

Milyen adatokat érdemes előkészítenem a könyvelő váltásakor?

A bérszámfejtésben lévő főállásúak létszámát, a tevékenység jellegét, az éves bevétel összetételét és nagyságát, a költség számlák nagyságát, a bankszámlákat, az Áfa bevallás gyakoriságát.

Hogyan alakítja ki a Golftax könyvelő iroda a díjszabásokat?

Ahány ügyfél, annyi könyveléssel kapcsolatos igény merülhet fel. Vannak az úgynevezett alvó cégek (ha nincs forgalmuk), és vannak a működő, magasabb árbevételű cégek. Díjszabásainkat az egyedi igények felmérése után cégre szabottan állapítjuk meg. A könyvelés és az adminisztrációra fordított idő, valamint árbevétele határozza meg a díjszabásunkat.