Rólunk

Kik vagyunk?

A Golftax Kft könyvelő iroda 1995. október 24-én alakult, és több mint 20 éve foglalkozik mikro-és kisvállalkozások részére végzett könyveléssel és bérszámfejtéssel. A könyvelő irodánk 14.kerületben az Ilka utca 34-es szám alatt található. Alapítónk Varga Sándorné okleveles könyvvizsgáló és kereskedelmi üzemgazdász és Varga Krisztina idegenforgalmi közgazdász.

Miért Golftax a nevünk?

Sok párhuzamot látunk a könyvelő szolgáltatás és a golf között. A könyvelés ugyanolyan koncetrációt igényel, mint a golfjáték. Fontos a kitartás mindkét területen, valamint a siker centrikusság, és persze a pontosság. A golfjátékban miliméterek is számítanak, és ugyanúgy a könyvelésben sem megengedett a pontatlanság. A mi érdekünk az Ön vállalkozásának sikeressége, amit "pályáról pályára" felépítünk a könyvelés területén.

Miért bízza ránk a könyvelését?

Ahogy mottónk is mutatja, megbízható könyvelés nélkül nincs sikeres vállalkozás. Nap, mint nap foglalkozunk cégek és magánszemélyek pénzügyeivel, amely felelősséget és precizitást követel. Cégek sorsa múlik a mi szakértelmünkön. Bízza Ön is egy hozzáértő könyvelő csapatra könyvelését, hogy ki tudja kerülni a felesleges stresszt és a rossz könyvelő választásával járó büntetéseket.

Kik a partnereink?

Rugalmas munkavégzésünknek és vállalkozóbarát szemléletünknek köszönhetően több mint 20 éve működünk együtt kis és középvállalkozó partnereinkkel és magánszemélyekkel. Célunk, hogy ügyfeleink számára stabil könyvelési hátteret biztosítsunk.

Jó tudni...

Miért fontos a képzett könyvelő kiválasztása?

 Sokan fordulnak hozzánk szakmai tanácsadásra, könyvvizsgálói és könyvelői tevékenység területén egyaránt. Sajnos nem kevés a negatív tapasztalatról számolnak be, büntetéseket és hosszú ügyintézéseket beleértve, melyet a nem hozzáértő könyvelő okozott. Stressz mentes és gördülékeny együttműködésre számíthat a szakértő és képzett könyvelő kiválasztásával. Ha szakmailag nem megfelelő könyvelőt választ, könnyen elbukhat a vállalkozása is.

Hogyan tudja kiválasztani a szakértő könyvelőt?

Elsősorban ellenőrizze, hogy könyvelője rendelkezik-e a megfelelő könyvelő képesítéssel. Regisztrált könyvelőként minden könyvelő rendelkezik egy NGM (Nemzetgazdasági Minisztérium) regisztrációs számmal. A mi számunk:183871. Tudni illik, hogy a folyamatos jogszabályi változásokról továbbképzésekre kötelezik a könyvelőket. Ezek elmulasztása az engedélyek visszavonását vonja maga után. Valamint egy tisztességes könyvelő írásos szerződést köt a megbízásról, hogy minden feltételt törvényes úton tisztázzanak. A könyvelői tevékenységről számlát ad, elektronikus meghatalmazással rendelkezik és folyamatosan nyomon követi cége pénzügyeit.

Mit jelent az Adóbírsági garancia?

Minden magára adó könyvelő iroda rendelkezik adóbírsági garanciával. Azt jelenti, hogy 100%-ban vállaljuk a felelősséget a szolgáltatásaink után. Az iroda által elkövetett hiba utáni bírság, valamint a késedelmi kamat terhét biztosításunk fedezi.

Miért plusz, ha a könyvelő irodájának van adószakértője?

A könyvelő sima könyvelő képesítéssel nem végezhet adószakértői tevékenységet. A két szakma kiegészítik egymást cége könyvelésében. A Golftax is rendelkezik adószakértő képesítéssel. NGM számunk:3120703. 

Miért jó Önnek, ha könyvelője rendelkezik adóellenőr múlttal? 

Mindenképpen hasznára válhat, ha a könyvelő rendelkezik adóellenőr múlttal, mert ismeri a hatóság észjárását és egy esetleges ellenőrzés alatt több sikerrel képviselheti Önt. Alapítónk, Varga Sándorné osztályvezető helyetteseként kisvállalatok és kisiparosok engedélyeinek kiadásával foglalkozott és 6 éves adóellenőri múlttal rendelkezik. 

Miért fontos, hogy a könyvelő tagja legyen szakmai szervezeteknek?

Azért fontos, hogy a könyvelő tagja legyen szakmai és érdekvédelmi szervezeteknek, mert kompetenciáját és látókörét növeli ezáltal. A Golftax könyvelő iroda évek óta tagja a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesületének, a Penta Könyvelőiroda Vezetők Klubjának, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának.